HAAKLESSEN

voor beginners en gevorderden

 

 

In een gezellig groepje in ons huiskamer-atelier in Leiden heb je tijdens de haaklessen een heerlijk creatief moment voor jezelf én leer je de kneepjes van het vak! We houden de groepen bewust klein, zodat er voldoende aandacht is voor elke cursist en er genoeg tijd en mogelijkheid is om je specifieke wensen te bespreken.

Schuif gezellig aan bij onze stamtafel en ga ontspannen aan de slag om je eigen (kinder-)kleding, accessoires of knuffel te haken in de wekelijkse haaklessen. Je leert op je eigen tempo hoe je van een zelf gekozen patroon tot een volwaardig kledingstuk of accessoire komt. Beginners leren we stap voor stap de meest gebruikte haaksteken en al snel maak je je eigen werkstuk! Ben je een gevorderde haker dan helpen we je verder op weg met het leren lezen van ingewikkelde patronen en tel-tekeningen, breiden we je steken-kennis uit en leren we je de kleine handigheidjes van het haken. Ook als je je eigen patroon wilt ontwikkelen kun je bij ons terecht.

 

De lessen zijn gemengd: zowel beginners als gevorderden werken door en naast elkaar: dat is wél zo inspirerend! We hebben voor beginners een opbouwend schema, waarbij de meest gebruikte steken behandeld worden.
Ben je een beginner? Dan ligt er een mapje met documentatie voor je klaar zodat je thuis, op je eigen tempo, deze steken je "eigen" kunt maken. Wanneer je de basis-steken beheerst kunnen we samen een project kiezen waarbij je nét weer een stapje verder komt en weer wat bij leert! Wanneer je specifieke wensen hebt, (bijvoorbeeld het haken van knuffels) dan werken we daar naar toe.
Ook gevorderden zijn van harte welkom op onze haaklessen. We begeleiden je met het kiezen van een eigen project: materiaalkeuze, patronen lezen (zowel diagrammen als geschreven patronen), verschillende soorten steken en leren je ondertussen de fijne kneepjes van het vak! Zo is er voor elk niveau wat wils!

 

Je kunt je eigen materiaal meenemen, maar speciaal voor beginners hebben we een kleine voorraad materiaal om mee te beginnen. Voor de eerste les hoef je dus niets mee te nemen. Documentatie om thuis verder te oefenen krijg je van ons mee!

Wél zo gezellig, inspirerend en heel productief om iedere week met je eigen vaste clubje te werken; een creatief en gezellig moment voor jezelf!

 

Tip: Op deze pagina kun je zien wat onze cursisten uit hun haaknaald hebben "getoverd"!

 

Prijs: € 18,50 per les van 2 uur | Strippenkaart 3 x € 55,50
In de eerste les koop je een strippenkaart voor 3 lessen die 4 les-weken geldig is, dus als je een keer niet kunt komen is dat geen probleem. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een gemiste les op een andere lesdag in te halen. Je hoeft niet direct te betalen: je ontvangt een factuur via je mail.

 

Inbegrepen in de prijs:

We bieden je een inspirerende ruimte met haaknaalden, scharen, meetgereedschap en een gezellige stamtafel met koffie, thee en iets lekkers. Gebruik daarvan is inbegrepen in de prijs.

 

Voor wie:

De lessen zijn bedoeld voor volwassenen.

 

Tijd:

woensdagavond       20:00 - 22:00

donderdagochtend    9:30 -11:30

donderdagavond     20:00 - 22:00Locatie:

De haaklessen vinden plaats in het Poortgebouw van de Meelfabriek Leiden.

Zie de contactpagina voor route en openingstijden.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de contactpagina of per e-mail: info@ashicrochet.nl

 

De inschrijving is pas definitief nadat je de eerste strippenkaart betaald hebt. Elke eerste les van een nieuwe strippenkaart betaal je de strippenkaart – jouw plekje blijft bezet voor jou tot je ons laat weten te willen stoppen. De les gaat door bij minimaal 3 cursisten. 

NB> Vanwege Covid en bijkomende maatregelen hebben we besloten om voorlopig de factuur ná je 3e les te versturen om te voorkomen dat cursisten door griepverschijnselen hun les missen.

 

Opgelet! De strippenkaart is 4 lesweken geldig, daarna vervallen eventuele niet genoten lessen. Natuurlijk doen we ons uiterste best om rekening te houden met eventuele persoonlijke omstandigheden mochten die zich voordoen. Lees de algemene voorwaarden van Ashi Crochet even na.