HAAKLESSEN

voor beginners en gevorderden

 

In een gezellig groepje in één van onze ateliers heb je tijdens de haaklessen een heerlijk creatief moment voor jezelf én leer je de kneepjes van het vak! We houden de groepen bewust klein, zodat er voldoende aandacht is voor elke cursist en er genoeg tijd en mogelijkheid is om je specifieke wensen te bespreken.

Schuif gezellig aan onze stamtafel en ga ontspannen aan de slag om je eigen kledingstuk, armigurimi, deken, mandela of accessoire te haken tijdens de wekelijkse haaklessen. Beginners leren we stap voor stap de meest gebruikte haaksteken en al snel maak je je eigen werkstuk! Ben je een gevorderde dan helpen we je verder op weg met het leren lezen van ingewikkelde patronen en tel-tekeningen, breiden we je steken-kennis uit en leren we je de kleine handigheidjes van het haken. Ook als je je eigen patroon wilt ontwikkelen kun je bij ons terecht.

 

De lessen zijn gemengd: zowel beginners als gevorderden werken door en naast elkaar: dat is wél zo inspirerend! We hebben voor beginners een opbouwend schema, waarbij de meest gebruikte steken behandeld worden.
Er ligt voor beginners ook een mapje met documentatie voor je klaar zodat je thuis deze steken, op je eigen tempo, "eigen" kunt maken. Wanneer je de basis-steken beheerst kunnen we samen een project kiezen waarbij je nét weer een stapje verder komt en weer wat bij leert! Wanneer je specifieke wensen hebt, (bijvoorbeeld het haken van knuffels) dan werken we daar naar toe.
Ook gevorderden zijn van harte welkom op onze haaklessen. We begeleiden je met het kiezen van een eigen project: materiaalkeuze, patronen lezen (zowel diagrammen als geschreven patronen), verschillende soorten steken en leren je ondertussen de fijne kneepjes van het vak! Zo is er voor elk niveau wat wils!

 

Voor onze haaklessen bij Atelier Fabrique:

Haaklessen Wassenaar - Atelier Fabrique

 

Voor onze haaklessen bij Atelier Kleurstof:

Haaklessen Leiden - Atelier Kleurstof